Hobbyrum/Snickarbod

Vår hobbylokal finns på Burströmsvägen 90 i källaren och består av två stora rum.
I det inre rummet finns kökspentry, fikabord med stolar, två större arbetsbord 2×1 m och ett litet arbetsbord 70×70 cm. Kökspentryt är utrustat med kaffebryggare, kaffefilter och plastmuggar i det vänstra skåpet. I det högra skåpet får du gärna lämna din egen kaffemugg till nästa besök.

Ett litet bibliotek med information om bland annat knivslöjd och annat matnyttigt snickeriinspirerat material finns vid fikabordet.

I det yttre rummet finns maskiner och hyvelbänk. Vi har en stor cirkelsåg och en stor plan&rikthyvel. Vår hobbyvärd går igenom maskinerna och smörjer upp dem. Observera att säkringen går om båda maskinerna är igång!

Vi har i det yttre rummet en liten bandsåg, en liten maskinhyvel, en liten cirkelsåg och en pelarborrmaskin. Vår hobbyvärd ska gå igenom de små maskinerna.

F.A.Q

Vem är Hobbyvärd?
Hobbyvärd är Britta Fjellner, 070-2813324.

Hur kommer jag in första gången i Hobbylokalen för att titta på den?
Första gången du vill titta på Hobbylokalen ringer du Hobbyvärden i första hand. Boenderepresentant och styrelserepresentant presenterar lokalen om hobbyvärden inte svarar.

Vad gör jag när jag vill jobba i Hobbylokalen?
När du ska jobba i Hobbylokalen vill vi att du skriva på listan att du har kommit. Vi vill också att du skriver när du går från Hobbylokalen.

Hur meddelar jag felaktigheter i Hobbylokalen?
Notera felaktigheter i Loggboken på tavlan. Hobbyvärden tittar på Loggboken och åtgärdar noterade felaktigheter.

Var förvarar jag virke som jag ska jobba med i Hobbylokalen?
I det yttre rummet på väggen finns det plats att lägga och torka arbetsvirket. Märk virket med märklappar som finns på tavlan i yttre rummet.

Får jag måla i Hobbylokalen?
Målningsarbeten utförs inte i Hobbylokalen. Vill du måla bokar du tider i vår Målningslokal på Bv 60.

Hur meddelar jag mig till Hobbyvärden om annat än felaktigheter i Hobbylokalen?
Skriv gärna ner dina tankar och synpunkter och lämna meddelandet på fikabordet.

Hur kommer jag in i Hobbylokalen om jag vill använda den?
Om du deponerar 500 kr på vicevärdskontoret får du en nyckel till lokalen. Det är inte tillåtet att någon som är i Hobbylokalen släpper in någon som inte har nyckel. Dörren ska vara låst!
OBSERVERA ATT DU BEFINNER DIG I HOBBYLOKALEN PÅ EGEN RISK!

Var lämnar jag ytterkläder i Hobbylokalen?
Du får gärna lämna dina ytterkläder på anvisad plats i det inre rummet.

Mellan vilka klockslag får jag jobba i Hobbylokalen?
Hobbylokalen är öppen kl 9-19.30 med ljudliga arbeten. Du får givetvis besöka Hobbylokalen andra tider, men då måste du ha ”tysta jobb” som inte stör boende i trappen.

Får jag lämna arbetskläder, verktyg och halvfärdiga arbeten i Hobbylokalen?
Du får gärna lämna dina arbetskläder på anvisad plats i det inre rummet. Du får gärna lämna dina verktyg på anvisad plats i yttre rummet och låsa in dem. Du får gärna lämna halvfärdiga arbeten i det inre rummet på anvisad plats. Vi har garderober som kan tjäna som förvaring av mindre hobbyarbeten. OBSERVERA ATT DU LÄMNAR ARBETSKLÄDER, VERKTYG OCH HALVFÄRDIGA ARBETEN PÅ EGEN RISK!

Vem städar i Hobbylokalen?
Det är du och jag som nyttjar Hobbylokalen som städar efter oss. Brf Gärdan har ingenting att göra med städningen. Vi har en enklare soputrustning och en spånsug.

Övrig utrustning till Hobbylokalen?
Har du hemma gamla uttjänta skrivbordslampor får du mer än gärna bättra på belysningen i lokalen.